fbpx

Ferma

Un Regalo de Dios (literalmente „Un Dar de la Dumnezeu”) din Nicaragua se află în zona de nord a țării, o regiune în care sunt produse cafele extraordinare, precum Beneficio Las Segovias sau Un Regalo de Dios, ambele fiind deținute de Luis Alberto Balladarez Moncada, un adevărat vizionar și inovator al cafelei de specialitate.

Familia

Balladarez se află deja la a treia generație de cultivatori de cafea, iar Un Regalo de Dios este o fermă aflată la o altitudine de 1350-1700 de metri. Luis Alberto conduce ferma împreună cu familia și cu fiul său. În total, ferma are peste 72ha, din care aproximativ 52ha sunt ocupate cu arbori de cafea din următoarele varietaluri: Catuai (Red&Yellow), Pacamara, Maracaturra, Java, Bourbon, Catimore și câțiva hibrizi. Pădurea care înconjoară ferma creează un microclimat cu temperaturi variind între 10 și 16 grade Celsius.

Secretul

Lui Luis Alberto pentru a putea livra constant cafea excelentă este grija sa extremă pentru procesarea acesteia. Cu alte cuvinte, Luis Alberto este chiar obsedat de calitate și nu pierde din vedere niciun detaliu, de la recoltare până la uscare și chiar cupping. Față de multe alte ferme, Un Regalo de Dios se bazează pe o strategie simplă, dar eficientă: condiții stabile pentru cafea în toate etapele de procesare.

Recunoaștere

Un Regalo de Dios a obținut locul 5 la The Nicaragua Cup of Excellence în 2018 și de atunci s-a menținut în top. La noi în shop găsești această cafea prăjită de cei de la Gearbox Coffee Roasters în Florența. Cu note de nectarine, miere, mure și un hint de mentă, acest sortiment are 88+ puncte SCA.

La TRYP – Specialty coffee and treats folosim următoarea rețetă de espresso pentru Nicaragua Finca un Regalo de Dios:

Temperatură: 87-89C

Proporție extracție: 1:2.1 (18g in – 37.8g out)

Durată extracție: 24-26s

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *